Molslinjen sejler ind i kajen ved Sjællands Odde: Færgen er ude af drift i mindst en uge

Færgen er efter påsejling ukampdygtig, og ruteplanen justeres til kun to færger.

Molslinjen må klare sig med to færger i mindst en uge. Express 1 er sejlet ind i en stensætning ved Sjællands Odde. (Arkivfoto).

En af Molslinjens tre færger er kommet til skade i havnen ved Sjællands Odde tidligere i dag.

Et vindstød betød, at færgens bagende ramte stensætningen - og siden kom også et spyd i forenden i kontakt med betonen.

Der er tale om færgen Express 1.

- Ingen passagerer kom noget til, og så vidt vi ved, er der heller ingen materiel skade, men hvis passagerer finder ud af, at deres biler har fået buler, så skal de selvfølgelig kontakte os, lyder det fra kommunikationchef Jesper Maack fra Molslinjen.

Færgen skal nu på værft, og den er ude af drift i mindst en uge, så nu skal sejlplanen dækkes af rederiets to andre færger.

Passagerer skal ombookes

- Vi er i gang med at kontakte passagerer, der har billet, og vi er ved at ombooke. Det gælder også for vores busafgange, siger Jesper Maack, der håber, at der kan findes løsninger for alle passagerer.

Det skal nu undersøges, hvad der egentlig skete.

- Tilsyneladende er det et vindstød kombineret med en uheldig vindretning, der har betydet at kaptajnen har tabt manøvremulighederne et øjeblik. Men nu skal årsagen analyseres nærmere, så det kan undgås en anden gang, siger kommunikationschefen.

Færgen kunne ved egen kraft sejle tilbage til Jylland, hvor den skal på værft. Den forventes i rutedrift igen den 29. oktober.

Facebook
Twitter