Mor til handicappet: Kommunen sender forkerte oplysninger videre

Når uenighed mellem en borger og en kommune ender i Ankestyrelsen, er det kommunens udlægning af sagen, der ender hos styrelsen.

En mor til en handicappet pige er utryg ved, at det er kommunens udlægning af hendes sag, der ender i Ankestyrelsen. Nu sender hun sin egen version. (Arkivfoto)

Sygedagpenge, tilkendelse af førtidspension eller betaling for døgninstitution til et handicappet barn.

Det er ikke altid, at man som borger er enig i de afgørelser, kommunen træffer.

Derfor klager mange, og ofte ender klagen med en sag hos Ankestyrelsen, som skal afgøre uenigheden. Og her er du som borger afhængig af kommunens udlægning af sagen.

Papirer er mangelfulde og ukorrekte

Det er nemlig normalt kommunen, som sender papirerne ind, og det kan give problemer.

- Jeg kan til min store undren se, at papirerne i min sag er mangelfulde og ukorrekte og med mange fejl, siger Dorthe Bagge fra Aarhus, som er mor til en handicappet pige.

Kommunen har bedt hende betale 3.400 kr om måneden for datterens institutionsplads, og ligesom en række andre forældre har Dorthe Bagge klaget over den beslutning.

Det giver en masse ekstraarbejde

Nu er hendes sag udtaget som prøvesag i Ankestyrelsen, men på baggrund af papirerne frygter hun at tabe sagen.

- Det føles som at sætte ræven til at vogte høns. Folk, der skal vejlede og rådgive mig, har haft en lemfældig omgang med dokumenterne eller har måske digtet lidt til kommunens fordel. Det giver mig en masse arbejde med at finde ud af, hvor det er gået galt, siger Dorthe Bagge.

Hun har nu valgt at sende sin egen udlægning af sagen til Ankestyrelsen, for hun stoler ikke længere på Aarhus Kommune.

 

Facebook
Twitter