Moskéer og foreninger samlet til fredagsbøn

1.500 var samlet for at markere, at de ønsker en dialog med politikerne om en stormoské.

Byrådet i Aarhus var inviteret til fælles fredagsbøn, men kun kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Radikale Venstre) dukkede op. (Foto: Frederik Dupont Hald © Dr Østjylland)

1.500 mennesker var i dag samlet til fredagsbøn i kultur- og idrætscenteret Globus1 i det vestlige Aarhus.

Flere muslimske foreninger og moskeér var gået sammen om at arrangere fredagsbønnen i dag.

Formålet var at række hånden ud til lokale politikere og invitere til dialog oven på afsløringerne af flere lokale imamers kontroversielle udtalelser som blandt andet har ført til, at støtten til en ny fælles stormoské er smuldret.

Selve fredagsbønnen stod Khaled Edwan fra Fredens Moské for, og budskabet var klart.

- Vi har altid samarbejdet for at fremme integration, og vi er altid klar, hvis Jacob Bundsgaard (borgmester i Aarhus Kommune (S), red.) eller andre er villige til have en dialog med os, sagde han.

Byrådet var inviteret til fredagsbønnen i Globus1, men kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre var den eneste politiker i salen.

Han åbnede fredagsbønnen med en kort tale, først på dansk og dernæst på arabisk, om det som han kalder "en alvorlig situation".

Han var ligesom de fremmødte frustreret over, at hele det muslimske samfund bliver straffet for imamernes udtalelser ved, at planerne om en ny fælles stormoské i Aarhus er skrinlagte.

- Jeg synes, det er helt forkert, og det er pinligt, at muslimer skal betale prisen for, hvad en imam i Odense, København og Aarhus har sagt, sagde han i åbningstalen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.