Når Kate ka' så ka' du også

Den britiske hertuginde Kate af Kent tog tidligt hjem fra hospitalet, da hun for nylig fødte prinsesse Charlotte. I Aarhus bruger man nu hertuginden som blikfang i en kampagne, der skal få flere førstegangsfødende til at tage tidligt hjem efter fødslen.

På fødeafdelingen i Aarhus bruger man hertuginden af Kent som et eksempel på, at kvinder godt kan tage hjem kort tid efter fødslen. (Foto: TAL COHEN © Scanpix)

Fødeafdelingen i Aarhus har startet en Kate-kampagne.

Fødeafdelingen vil have de kvinder, som bliver mor for første gang denne sommer, til at gøre lige som Hertuginde Kate fra Storbritannien - nemlig tage hjem få timer efter fødslen.

Hvis de ikke gør det, kommer afdelingen let til at løbe tør for senge til alle.

Duer ikke at ligge på gangen

- Antallet af fødsler kan variere med op til 100 på en måned. Så når vi kommer i perioder, hvor der er rigtig mange fødsler på en gang, så har vi problemer. For det er klart, at det ikke er optimalt med en gangplads eller at blive overflyttet til et andet sygehus, når man har brug for fred og ro til at lære sit barn at kende. Så hellere komme hjem i trygge rammer, siger chefjordemoder Joan Dürr fra Aarhus Universitetshospital.

Derfor får de førstegangsfødende denne sommer et tilbud om at komme direkte hjem.

- Det er vigtigt at understrege, at det er frivilligt. Det er kun, hvis man ønsker at komme hjem, at man kommer det. Ellers sørger vi for at finde en anden løsning, siger Joan Dürr.

Gode erfaringer

Selv om hospitalet altså denne sommer gerne sender nye mødre og nyfødte hjem direkte fra fødegangen, så mener chefjordemoderen ikke, at der er en risiko for, at børnene vil blive genindlagt - eksempelvis på grund af vægttab, fordi amningen ikke fungerer som den skal.

- Det er ikke erfaringen, hvis vi kigger til andre steder, hvor man allerede anvender den praksis. Men det kræver, at der er et godt system, man kan kontakte, siger chefjordemoder Joan Dürr.

Hun understreger, at alle familier får et telefonnummer med hjem, så der er adgang til hjælp hele døgnet. 

Facebook
Twitter