Nabo klager over Lagkagehusets støj: Som at bo midt i en kagefabrik

Lagkagehuset larmer så meget, at en støjmur til naboen skal diskuteres på kommunalt møde i dag.

Det er et støjhelvede at være nabo til en af landets mest kendte bagerier, mener Lene Scheldt.

I to år har Lene Scheldt levet i det, hun selv kalder et støjhelvede.

Siden hun fik Lagkagehuset som nabo på Nørrevænget i Silkeborg i 2015 har hendes nætter været spolerede af larmen fra bageriet, og det er kun taget til i styrke, fortæller hun.

- Ingen kan forestille sig den støj, før man oplever den. Det er simpelthen en kæmpe kagefabrik, jeg bor midt i, siger hun.

For halvandet år siden klagede hun til kommunen første gang, men det har ikke hjulpet.

I kommunen har man nemlig vurderet, at det ikke er teknisk eller økonomisk muligt for virksomheden at dæmpe støjen, så de vejledende grænseværdier kan blive overholdt.

Derfor vil man i stedet hæve grænseværdierne.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Jeg bliver jo jaget ud af mit hjem. Jeg kan jo ikke bo i det her. Jeg har fået stress af det, siger Lene Scheldt.

Hver morgen fra klokken halv fem begynder lastbilerne at ankomme, en efter en. De store metalbure og kageplader ramler mod hinanden, og metalhjul runger, når de kører dem mellem bageriet og lastbilerne, oplever Lene Scheldt.

- I weekenden er jeg nødt til at tage væk, og havde jeg råd til det, var jeg flyttet. Men det koster jo penge. Det er jo derfor, jeg stadig er her. Jeg har grædt over det, fordi jeg ikke kan gøre noget, siger hun.

Lene Scheldt har i to år været nabo til Lagkagehuset, som støjer fra tidlig morgen.

En fire meter høj mur

En høj støjmur kan fjerne en del af larmen, og administrerende direktør John Tønnes fra Lagkagehuset er parat til at bygge en fire meter høj mur ind mod Lene Scheldts hus.

- Det er desværre det, der er nødvendigt. Muren kan tage så meget støj, at vi stort set kommer til at overholde støjgrænsen. Umiddelbart bliver den ikke smuk, men der kan komme bevoksning på den, siger han.

Jarl Gorridsen, der er formand for Silkeborg Kommunes Plan-, Miljø- og Klimaudvalg vil se på sagen. Han beklager, at den har ligget så længe.

- Vi arbejder meget med støj, og det bliver taget meget alvorligt også ved nye projekter, så jeg kan ikke forstå, at sagen er røget gennem filtret, siger han.

Plan, Miljø og Klimaudvalget i Silkeborg skal i dag på sit møde diskutere støjmuren, og så snart kommunen har givet grønt lys til planen, vil Lagkagehuset gå i gang med at bygge den.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk