Nabo vinder strid om sortglaseret tegltag i Højesteret

Højesteret tog i dag stilling til, om Michael Serups tegltag giver et urimeligt generende genskin hos naboen.

Det sortglaseret tegltag til højre har givet strid mellem naboerne i Lystrup.

Genskinnet fra Michael Serups sortglaseret tegltag overskred den naboretlige tålegrænse.

Det blev dommen, da Højesteret i dag tog stilling til, om Michael Serup og hans familie fra Lystrup nord for Aarhus kan få lov til at beholde husets sortglaserede tegltag.

Han er dermed dømt til at mattere taget, da familiens nabo mener, at stenene giver et urimeligt generende genskin på hendes terrasse, hvilket hun fik ret i både i by- og landsret og nu også i Højesteret.

Her har fem af landets øverste dommere nu taget stilling til spørgsmålet om, hvad man som nabo må tåle. Solens genskin i sorte tegl er over grænsen.

Højesteret giver ikke nogen udtømmende begrundelse for afgørelsen, men henviser til begrundelsen fra Vestre Landsret, som igen henviser til byretsdommen fra 2015.

Den lød, at genskinnet fra taget var så generende, at det lå ud over, hvad man måtte tåle. En skønsmand sammenlignede det med at kigge direkte ind i en lampe.

Desuden lagde man i byretten vægt på, at sortglaserede tegltage ikke var sædvanlige i det pågældende parcelhuskvarter.

Ejerne af det blanke tag blev også i byretten dømt til at få teglene matteret, så naboen kunne slippe for generne.

Et dyrt tag

Michael Serup sagde inden dommen i Højesteret, at naboen levede med taget i syv år, før klagen kom. Desuden mener han, at det ville blive uforholdsmæssigt dyrt at skifte stenene.

- Jeg har ikke noget ønske om at genere vores nabo, men når taget nu er lagt på, så bliver det jo et spørgsmål om en økonomisk udskrivning at få lagt det om, sagde han.

Han mener, at det vil koste mellem 200.000 og 250.000, hvis der skal nyt tag på hele huset.

Det er her på terrassen, at naboen har problemer med genskinnet fra taget.
Facebook
Twitter