Naturhistorisk Museum trodser shitstorms og dissekerer dyr

Museet regner med, at flere tusinde vil dukke op til dissektionerne i vinterferien.

København Zoos aflivning og partering af giraffen Marius satte for alvor gang i en shitstorm, der også ramte Naturhistorisk Museum (arkivfoto).

Trods flere år med hade-mails og såkaldte ”shitstorms” på de sociale medier bliver der igen skåret i vilde dyr på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Hele vinterferien bliver der skåret i døde dyr, så i løbet af vinterferien kan man blandt andet få et kig ind i en hare, en sæl og en løve.

Kritikken – især fra udenlandske dyreelskere – mærkede museet for alvor i 2014, i kølvandet på at giraffen Marius i Københavns Zoo blev aflivet og parteret.

Men kritikken har ikke ændret noget, siger vicedirektør Henrik Sell.

- Det har ikke ændret nogen procedurer. Den shitstorm er jo noget, der er kulturelt betinget. Specielt englændere og amerikanere har et andet forhold til dyr, siger han.

- De kan bruge rigtig mange penge på at redde en enkelt sæl, der er kommet til skade.

På trods af shitstorme, trækker dissektionerne mange mennesker til. Flere tusinde forventes at komme og se dissektionerne, fortæller han.

- Der er meget stor interesse, og folk ringer for at høre, hvilket dyr, der er på programmet i dag og så videre.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.