Nu bliver Issehoved solgt: Pendlerfærge til Samsø lagt i graven efter kun et år

Tre ugers driftstop med motorproblemer i højsæsonen sidste sommer smadrede økonomien på færgen Issehoved.

En million euro er prisen for den lille passagerfærge Issehoved, som sidste sommer fragtede passagerer på ruten mellem Samsø og Aarhus. (Foto: © Allan J. Kortsen, Scanpix)

Den fik ellers en perfekt markedføring - den nye pendler-færge mellem Samsø og Aarhus, da den blev sat i søen sidste sommer.

Den blev døbt M/F Isssehoved - og fik store smil og masser af opmærksomhed på de sociale medier. Senere blev M/F dog fjernet.

Men tre uger med motorproblemer i højsæsonen i juli ødelagde økonomien og satte en stopper for eventyret. Så efter kun en enkelt sæson på ruten mellem Sælvig og Aarhus er færgen nu sat til salg for en million euro.

Det ærgrer Tina Kjær, en af de frivillige bag en pengeindsamling, som skulle gøre det muligt at genetablere en færgeforbindelse på ruten:

- Vi er bedrøvede over, at den gode, lille færge er sat til salg, og at rederiet ikke kan genoptage sejladsen. Men vi arbejder videre og håber på, at Issehoveds succes sidste år kan inspirere andre til at tage kampen op sammen med os, siger hun.

Initiativtagerne ønskede, at Samsø-Aarhus Expressen med plads til 98 passagerer skulle være en pendler-forbindelse, der kunne gøre det mere attraktivt at slå sig ned på Samsø.

Færgen, der har en gæld på 2,5 millioner kroner, fik det endelige dødsstød i januar, da politikerne i kommunalbestyrelsen på Samsø sagde nej til et forslag om at søge statsstøtte på fire millioner kroner til projektet.

Frivillige på Samsø fortsætter dog indsamlingen i et nyt forsøg på at stable en direkte forbindelse til Aarhus på benene. De har indsamlet omkring 130.000 kroner på crowdfunding-tjenesten Booomerang.

- Vi havde håbet på mere, men vi er godt tilfredse med, at vores kampagne har fået så meget opmærksomhed. At det ikke er en lille gruppe, der synes, det her er en god ide. Vi er faktisk rigtig mange, siger Tina Kjær