Nu fjernes Ai WeiWei-værk fra kunstmuseet ARoS

På mandag er det slut med kunstværket, der blev en del af Danmarks asylpolitik.

Den kinesiske kunstner vil ikke udstille sin kunst i foragt for den danske asylpolitik. (Foto: KAY NIETFELD © Scanpix)

Nu fjernes kunstneren Ai WeiWeis installation fra Kunstmuseet ARoS i Aarhus. Den kinesiske kunstner meldte sidst i januar via Twitter og Instagram, at han i protest mod Danmarks asylpolitik ønskede at trække sin installation "Yu Yi" ud af udstillingen.

Siden har museet været i dialog med Ai WeiWei.

Men nu er det nok, mener museumsdirektør Erlend G. Høyersten.

- Vi ønsker ikke at være en del af dialogen længere. Værket er en del af en stor udstilling med 24 kunstnere. Nu skal der fokus på kunsten, og den del som faktisk kan opleves. Så kommer der en diskussion om det juridiske og eventuelt det økonomiske sideløbende, siger han.

På mandag sker det, og det bliver dyrt at få fjernet den 12 meter lange bambus-supermand, der hænger under loftet på ARoS.

- Vi skal leje mandskab i vinterferien, vi skal leje lifter ekstraordinært, og vi skal finde lagerplads til værket. Det er klart, det bliver fordyrende, siger museumsinspektør Erland G. Høyersten.

Kontrakten er sagt op i utide, og hvad det får af betydning, det skal efterfølgende forhandles mellem Ai WeiWeis agent og ARoS.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.