Nu kan jyderne også handle billigt og samtidig bekæmpe madspild

Folkekirkens Nødhjælp åbner den tredje Wefood-butik med overskudsmad, denne gang i Aarhus.

Butikskonceptet er startet af Folkekirkens Nødhjælp for at mindske de mange ton fødevarer, der hvert år smides ud. (arkiv) (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

I dag åbner et nyt supermarked med overskudsmad på Vesterbro Torv i Aarhus.

Her vil aarhusianerne få mulighed for at købe madvarer med for eksempel brudt emballage eller kort holdbarhedsdato til billige penge.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, som står bag butikskæden Wefood, der modtager varer fra blandt andre Føtex og derefter sælger dem videre ofte ned til halv pris.

Butikken i Aarhus bliver den tredje Wefood i landet. Butikkerne i København har været så stor en succes, at det har gjort forventningerne til butikken i Aarhus ekstra store, fortæller projektleder Jan-Martin Mikkelsen.

- Der har været en kæmpe interesse for det her projekt i Aarhus. Omsætningsmæssigt forventer vi, at det bliver den største af butikkerne, siger han.

På modsatte side af gaden ved den nye Wefood ligger en Rema 1000. Men i stedet for at se det nye madspilds-marked som en konkurrent, hilser købmand Martin Louring den nye dreng i klassen velkommen

- Vi får nogle flere mennesker op i denne her ende af byen, og så mindsker vi samlet set madspild, og det må jo være det, vi alle skal kæmpe hen i mod, så det er kun positivt, lyder det.

Folkekirkens Nødhjælp forventer, at Wefood i Aarhus det første år vil give et overskud på godt 700.000, som går til verdens fattigste.

- Jo større succes, vi har, jo mere gavn får andre af det i de fattige lande, siger projektleder Jan-Martin Mikkelsen

Butikken slår dørene op klokken 13.00. Poul Due Jensens Fond har givet én million kroner til at lave butikken i Aarhus.