Nu ryger de sidste smøgpauser i Region Midtjylland

Dispensation til rygepauser skal afskaffes på regionens sidste arbejdspladser.

På hospitalerne er det forbudt at ryge i arbejdstiden, men medarbejderne i regionshusene har dispensation til at tage en smøgpause i et rygerskur. Det skal være slut nu, mener Region Midtjyllands direktion. (© ColourBox)

Nu er det snart helt slut med smøgpauserne i Region Midtjylland.

På hospitalerne er det forbudt at ryge i arbejdstiden, men medarbejderne i regionshusene har dispensation til at tage en smøgpause i et rygerskur.

Det skal være slut nu, mener de i direktionen.

- Tiden er passé for den dispensationsmulighed. Der skal gælde samme regler for alle regionens ansatte, siger Christian Boel, koncerndirektør i Region Midtjylland.

- Med den viden vi har om tobakkens meget skadelige virkninger, så tænker vi, at vi har et særligt ansvar, som vi vil forfølge med det forslag.

Men de ansatte er skeptiske overfor et fuldstændigt rygeforbud i arbejdstiden.

- Vi er voksne mennesker, der selv kan regulere det. Det behøver vi ikke hjælp til, siger Ole Echers, formand for medarbejderne i administrationen.

Han understreger, at de ansatte udmærket er klar over, at rygning er usundt. Men hvis regionen vil gøre noget for medarbejdernes sundhed, er der meget andet, man kan gøre, som også kommer ikkerygerne til gode, mener Ole Echers.

Han peger på motionshold og frugtordninger blandt mange muligheder for at understøtte sundheden blandt medarbejderne.

Forslaget bliver taget op på et møde i regionens forretningsudvalg tirsdag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter