Ny app skal jage gadesælgere væk

Aarhus Kommune vil udvikle en app til borgere, som vil indberette påtrængende gadesælgere.

- Jeg synes selv, at der er en stigende tendens til, at man nærmest bliver overfaldet af sælgere af enhver art, og det vil jeg gerne være med til at få væk, siger Ango Winther (S). (Foto: © Flemming Nielsen, Dr Østjylland)

En ny app skal fjerne de mest irriterende gadesælgere fra gaderne i Aarhus.

Aarhus Kommune er i gang med at udvikle en app, så borgere let kan anmelde de ulovlige gadesælgere. For eksempel ved at tage et foto og sende til kommunen via mobilen.

Mange butikker er irriterede over, at der står pågående gadesælgere, især på gågaden i Aarhus, der prøver på at sælge alt muligt, og ofte er det uden tilladelse.

Formand for Teknisk Udvalg Ango Winther (S) mener, at problemet med gadesælgerne er blevet større.

- Jeg synes selv, at der er en stigende tendens til, at man nærmest bliver overfaldet af sælgere af enhver art, og det vil jeg gerne være med til at få væk, siger Ango Winther.

Han mener ikke, at det er et problem at bede borgerne om hjælp til at indberette problemer, selvom det er kommunen, der som myndighed skal gøre noget ved dem.

- Borgerne indberetter jo allerede, så det her bliver for mig en lettere måde at gøre det på. At få fat på kommunen og sige, at vi tror, at der sker noget her, som ikke er helt lovligt, og det er vi lidt pikerede over.

Ango Winther håber også, at et større fokus på gadesælgerne vil få nogen af dem til at søge væk fra Aarhus.