Ny forsinkelse: Letbanen til Grenaa åbner først i det nye år

Aarhus Letbane forventer at åbne strækningen til Grenaa i marts.

Til foråret åbner strækningen mellem Aarhus og Grenaa efter planen. (© Aarhus Letbane)

Den har allerede været længe ventet, og nu melder Aarhus Letbane ud, at strækningen mellem Aarhus og Grenaa alligevel ikke bliver klar i år, men først til foråret næste år.

Letbanestrækningen forventes at åbne sidst i marts 2019 – det er en forsinkelse på tre måneder.

Aarhus Letbane fortæller, at årsagen er, at det tager længere tid end forventet at få lavet trafikale anlægsbestemmelser.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Vi har haft en forventning om, at der var nogle ting, vi kunne gøre relativt hurtigt, når først vi kørte på Odderbanen, men vi må også erkende, at nogle af de tekniske sikkerhedsregler bare tager meget længere tid, end vi havde regnet med, og det er det, vi tager højde for i den nye tidsplan, siger direktør Michael Borre.

I august i år begyndte letbanen at køre mellem Aarhus og Odder med et års forsinkelse. Det var oprindeligt også meningen, at den skulle være begyndt at køre til Grenaa for et år siden, hvor den tidligere nærbane til byen har været lukket siden sommeren 2016.

Den oprindelige tidsplan er blevet skubbet af flere omgange sidenhen, og nu altså igen.

Borgmester: Ærgerligt, at vi stadig skal vente

Det ærgrer borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S), at han og borgerne skal vente lidt ekstra.

- Det er ærgerligt, at vi stadig skal vente. Vi havde jo håbet på, at vi ville få den inden årets udgang, men vi må jo tage til efterretning, at de har været tidsplanen igennem og alle de godkendelsesprocedurer, de skal tilrettelægge, siger han.

Letbaneselskabet kan ikke give en præcis dato for åbningen. Det skyldes ifølge direktøren en besværlig godkendelsesproces, hvor ansøgningen skal udarbejdes og så sagsbehandles af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, og her kan sagsbehandlingstiden variere.

- Intet er jo sikkert, sagt på den måde, at der stadig kan opstå nogle ting, vi ikke kender noget til, men vi synes faktisk, vi har lavet en realistisk plan, og den vil vi gøre, hvad vi kan for at indfri, lover direktør Michael Borre.

Når strækningen til Grenaa åbner, vil hele letbanens etape 1 på i alt 110 kilometer være åben for passagerer.

Facebook
Twitter