Ny rapport: Mange job til pædagoger i erhvervslivet

- Jeg savner ikke arbejdet i en børneinstitution, siger pædagoguddannet direktør.

Der er job til pædagoger mange andre steder end i børnehaven, fastslår ny rapport (arkivfoto). (Foto: Birgitte Melbye © DR)

Lege med børn, trøste børn, skifte ble på børn.

Det er, hvad man sædvanligvis forbinder med pædagoger. Men en ny undersøgelse fra Via University College viser, at der er masser af jobmuligheder for pædagoger i det private erhvervsliv.

- Jeg savner ikke arbejdet på en institution. Jeg trives godt med at have et dobbelt fokus, siger den uddannede pædagog Steffen Høeg fra Aarhus.

Efter forskellige job i institutioner stiftede han for knap to år siden sit eget firma, 3R Kontor, i Aarhus, der køber og sælger kontormøbler.

Som direktør for firmaet kan han bruge nogle af de ting, han lærte om psykologi på pædagoguddannelsen.

- Pædagogstudiet er i høj grad en kommunikationsuddannelse. Det drejer sig jo om at kunne kommunikere med alle typer mennesker - fra de helt små til de helt gamle, forklarer Steffen Høeg.

De evner bruger han, når han taler til sine kunder og nogle af medarbejderne.

- Unge rastløse fyre med krudt bagi og med boglige evner, der kan ligge på et meget lille sted, formulerer han det og fortsætter:

- Dem kan jeg give arbejdsopgaver, som passer til deres evner.

Flere skal gøre som Steffen Høeg og tænke ud af boksen og ud af institutionen, mener lektor Anne Birthe Due Bendixen fra Via University College i Aarhus.

Hun har været med til at lave en ny undersøgelse, "Nye aftagerfelter for pædagoguddannelsen." Den viser, at der er gode jobmuligheder for pædagoger i den private sektor; eksempelvis i virksomheder, der vil vise social ansvarlighed ved at ansætte personale med særlige udfordringer.

- Her kan pædagogen med sine kompetencer få det bedste frem i dem og få dem til at yde deres bedste i virksomheden, mener Aarhus-lektoren.

Tal fra fagforeningen BUPL viser, at antallet af medlemmer i den private sektor er steget med omkring 800 siden 2011.