Ny spilscanner skal forebygge ludomani

Danske Spil er gået sammen med forskere fra Aarhus Universitetshospital om at bekæmpe ludomani.

- Vi mener, vi har et rigtig stort ansvar over for at passe på den lille gruppe mennesker, som ikke kan håndtere det at have et spilproblem, lyder det fra Danske Spil. (© DR)

En ny spilscanner skal forhindre folk med spillelidenskab i at blive afhængige af spil.

Spiludbyderen Danske Spil står sammen med Forskningsklinikken for

Ludomani
på Aarhus Universitetshospital bag udviklingen af spilscanneren. Danske Spil har nemlig et medansvar, når det går galt, siger CSR-direktør i Danske Spil Stine Hove Marsling.

- Vi er sat i verdenen til at tjene penge på spil og underholdning, og pengene går til gode formål, men vi mener, vi har et rigtig stort ansvar for at passe på den lille gruppe mennesker, som ikke kan

håndtere
det at have et spilleproblem, siger hun.

Den nye scanner registrerer nu alle aktiviteter hos Danske Spils kunder, og man har specielt fokus på de hurtige spil med stor tilbagebetalingsprocent, forklarer lederen af Forskningsklinikken for

Ludomani
på Aarhus Universitetshospital Jakob Linnet.

- Det er for eksempel casino-spil, spilleautomater, sportsbetting og poker. Det er især de spil, folk har problemer med, siger han.

Man kigger også på, hvor tit folk spiller, hvor meget og hvor hurtigt de taber, og hvor mange spil de har gang i.

Målet er, at de får en liste over folk, Danske Spil kan ringe til og rådgive.

– Så kan vi dermed tage en snak med dem om, hvordan de har det, hvordan ser deres spil ud, og hvilken hjælp og rådgivning de kan få, lyder det fra Stine Hove Marsling fra Danske Spil.

Facebook
Twitter