Ny vanrøgtssag: 27 hunde fundet i skidt og afføring

For tredje gang på tre måneder er der blevet fundet en stor gruppe hunde, som lever under dårlige forhold.

Hundene blev fundet i en lade på en gård nord for Randers, efter at en hundekøber havde kontaktet politiet. Fire af hundene havde så dårligt helbred, at de måtte aflives. Resten er på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. (© Dyrenes Beskyttelse)

Politiet og Dyrenes Beskyttelse har fjernet 27 hunde fra en gård nord for Randers, fordi de levede under usle forhold.

Hundene var spærret inde i små bure og vadede rundt i deres egen afføring, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

- Det var nogle mørke og kolde stalde, hundene gik i, og der var meget ildelugtende, siger chefkonsulent Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse og fortsætter:

- Som det ser ud, så var det simpelthen vokset opdrætteren over hovedet.

Det var en privatperson, som var interesseret i at købe en hvalp, der alarmerede politiet, da han så de forhold, som hundene levede under.

Alle hundene er blevet afleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. Fire af dem måtte dog aflives kort efter.

- De andre hunde har det efter omstændighederne godt. Der er nogle enkelte, der er lidt tynde, men ellers er de i god foderstand. Selvfølgelig er de sky og bange, men de er ikke fuldstændig indadvendte, siger chefkonsulent Jens Jokumsen.

  • (© Dyrenes Beskyttelse)
  • (© Dyrenes Beskyttelse)
  • (© Dyrenes Beskyttelse)
  • (© Dyrenes Beskyttelse)
1 / 4

Det er den tredje sag på tre måneder, som Dyrenes Beskyttelse har haft med store grupper af hunde, der lever under dårlige forhold.

Derfor er de bekymret for, at der er flere af de her sager derude. De kalder det hvalpefabrikker, når folk har uautoriserede hundehold, som de avler på for at tjene penge.

- Vi ser mange steder i Europa, at folk avler hunde for pengenes skyld og ikke lader sig registrere. Og det er vi nervøse for, fordi når de ikke lader sig registrere, har de heller ikke tilsyn af Fødevarestyrelsen, forklarer Britta Riis, der er direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Politiet vil nu tage stilling til, om der skal rejses en sag mod opdrætterne på gården nord for Randers.