Nye flyruter er på vej til Aarhus Lufthavn

SAS investerer i nye flyruter, som vil øge omsætningen i Aarhus Lufthavn med 50 procent

Aarhus Lufthavn har indgået en samarbejdsaftale med SAS om etableringen af et stort antal internationale og nationale flyruter til og fra Aarhus. Foto: Aarhus Airport.

Flere flyruter kommer snart til at udgå fra Aarhus Lufthavn.

Aarhus Lufthavns ledelse og bestyrelse har nemlig indgået en samarbejdsaftale med SAS om etableringen af et ifølge parterne stort antal internationale flyruter til europæiske byer.

Der kommer flere afgange mellem Aarhus og København, og der bliver også etableret en række nye sommerdestinationer for primært turister direkte fra Aarhus.

Det vil ifølge lufthavnens ledelse betyde en udvidelse af trafikken i Aarhus Lufthavn på over 50 procent.

Ifølge koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, er der flere årsager til, at SAS satser massivt på Aarhus og byens lufthavn.

- Vi har taget bestik af dels kundernes ønsker og dels af Aarhus og Østjyllands visioner om selv at udvide og investere. Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og ikke mindst i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale, fortæller Lars Sandahl Sørensen.

Bestyrelsesformand: En game-changer

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) mener, at samarbejdsaftalen bliver afgørende for lufthavnens fremtid.

- For mig at se har Aarhus Lufthavn med denne samarbejdsaftale taget et syvmileskridt imod en succesfuld genopretning, siger borgmesteren.

Bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn, Torben Boldsen, kalder aftalen for en "game-changer" for den kriseramte lufthavn.

- Det er klart, at når vi nu kan begynde at lægge op mod en kvart million ekstra passagerer på, så har det en voldsom stor betydning for lufthavnen, siger han.

Han siger også, at parterne har arbejdet på aftalen i halvandet år.

De konkrete nye ruter er endnu ikke endeligt fastlagt. De bliver offentliggjort i oktober.

Facebook
Twitter