Nyt håb for folk med tårnhøj varmeregning

Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes tilslutningspligt for to husejere i Mellerup. Politiker foreslår tvangen afskaffet.

Varmeværk (Arkivfoto) (Foto: Rasmus Kjølby © DR)

Nyt håb for varmekunder, der forsøger at komme ud af tvangstilslutning til små varmeværker i Randers Kommune.

Varmeregninger på 50.000 kroner har været almindelige på nogle af barmarksværkerne, fordi de fyrer med dyr naturgas, og mange forbrugere har forsøgt at undgå tilslutning.

Landets dyreste varme

Sidste år vedtog et snævert flertal i Randers, at forbrugere har tilslutningspligt i fem landområder, blandt andet Uggelhuse, som har været landskendt for landets højeste priser.

Men nu har Energiklagenævnet fundet fejl i kommunens behandling af to ansøgninger fra beboere i Mellerup ved Randers Fjord. Nævnet ophæver kommunens afgørelser.

Det får betydning for alle modstanderne, mener byrådsmedlem Bjarne Overmark fra Beboerlisten:

- Den afgørelse bør få kommunen til at ophæve de tidligere beslutninger om tilslutningspligt og gennemgå alle sagerne igen, siger politikeren.

Husejere med miljøvenlig opvarmning kan slippe

I to sager har Energiklagenævnet annulleret kommunens afgørelse, fordi husene bliver varmet op med solenergi og træfyr.

Sådanne miljøvenlige metoder kan give husejere ret til at slippe for fjernvarme. I de to konkrete tilfælde skal kommunen behandle sagerne igen.

Bjarne Overmark foreslår nu, at byrådet helt ophæver tvangstilslutningen i Uggelhuse-Langkastrup.

Borgmester: Vi undersøger sagerne

Borgmester Claus Omann Jensen (V) siger, at forvaltningen er i gang med at undersøge, hvilke konsekvenser Energiklagenævnets afgørelse skal have for de øvrige sager om tvangstilslutning og forblivelsespligt.

Venstre har tidligere stemt imod tvangstilslutning, men borgmesteren siger, at gruppen først skal mødes, før han vil tage stilling til Bjarne Overmarks forslag.

 

Facebook
Twitter