Nyt netværk formidler studerende til gratis arbejde

Mange studerende står klar til at arbejde gratis for at få erhvervserfaring til cv'et.

Man skal forvente mellem fem og 15 timers arbejde ved siden af studiet, hvis man finder et projekt gennem KARRIERESTARTER. (Foto: © Colourbox, Colourbox)

Du får ingen løn for arbejdet, men du får erhvervs-erfaring til cv'et.

De fleste ville nok takke nej, men mange aarhusianske studerende er faktisk parate til at arbejde gratis i en periode. Det viser erfaringer med en ny karriereportal på nettet.

Det er fire aarhusianske studerende, som står bag portalen KARRIERESTARTER. Den bringer virksomheder i kontakt med studerende, der vil arbejde uden at få løn i en periode.

- Vi synes, at det er rimeligt, for det er jo en fremtidsinvestering for den studerende, siger Emil Hansen, som er en af mændene bag portalen.

Langt mellem lønnede studiejobs

For studerende kan den konkrete erhvervserfaring være en fordel, når de efter studiet skal ud og søge job, men det kan være svært at få et lønnet studiejob, som også er studierelevant.

Derfor lokker Karrierestarter med, at man gennem ulønnet arbejde kan styrke sit CV, udbygge sit netværk i erhvervslivet og omsætte teori til praksis.

- Vi har også selv været i den situation, når vi har ansøgt om studiejobs. Det sidste, jeg søgte, havde 110 ansøgere, siger Emil Hansen.

Mere risikovillige

Karrierestarter har eksisteret siden juli og har foreløbig bragt 11 virksomheder og studerende sammen. Projekterne er på fire til 20 uger, og arbejdsgiveren skal lave en skriftlig feedback på den studerende, efter projektet er afsluttet.

- Det er vores erfaring, at arbejdsgivere bliver mere risikovillige og har lyst til at tage en studerende ind, hvis vedkommende arbejder ulønnet i en periode. Det er typisk på korte projekter, hvor man ellers ikke ville ansætte en studerende, siger Emil Hansen.

Det bekræfter Søren Fantini, som er ved at starte sit eget firma med friluftstøj i den luksuriøse ende. Med et nyt firma ville han ikke have råd til at lønne de tre studerende, der nu sidder og laver gratis markedsføring for ham.

- Uden dem havde jeg fundet en måde at gøre det selv, men det tager rigtig meget fra mine skuldre at have noget til det. Det viser sig faktisk, at de er bedre til det, end jeg er, siger han.