Nyt stalking center: Mere hjælp til folk, der bliver chikaneret

Over 100.000 danskere bliver systematisk forfulgt og generet. Derfor åbner Dansk Stalking Center en ny afdeling i Aarhus.

- Stalking er en ny form for vold, siger direktør i Dansk Stalking Center Lise Linn Larsen. (Foto: Halfdan Skjerning © ColourBox)

Flere og flere har brug for hjælp, fordi de bliver stalket.

Derfor åbner Dansk Stalking Center nu også en afdeling i Aarhus.

Man mener, at mere end 100.000 danskere hvert år bliver udsat for stalking, som er betegnelsen for en systematisk forfølgelse eller chikane af en anden person.

Ofte har det alvorlige konsekvenser for den udsatte, der kan have svært ved at leve en normal hverdag.

- Vi åbner det nye center, fordi der er så stort et behov for at få hjælp og vejledning om stalking, siger direktør i Dansk Stalking Center Lise Linn Larsen.

Stalking er stadig et forholdsvis uudforsket land, som kan gøre det svært for omgivelserne reelt at forstå, hvad de udsatte egentlig oplever.

- Mange mennesker ved ikke, hvad stalking er. Nogen siger: Jamen, er det ikke bare din egen skyld? Du kunne jo bare have ladet være med at svare ham, fortæller Line Linn Larsen og uddyber:

- Men vi skal bare huske på, at stalking faktisk er noget, vi karakteriser som en ny form for vold, og det kan være rigtig omsiggribende og voldsomt.

Det nye stalking center i Aarhus åbner i morgen. Det første stalking center i Danmark blev åbnet i København for et år siden.

Facebook
Twitter