Økologisk Landsforening: GMO-afgrøder kan forurene vores jord

Lige nu debatterer Folketinget om genmodificerede afgrøder skal være lovlige at dyrke i Danmark.

EU-Kommission vil give medlemslandene mulighed for at forbyde GMO af etiske grunde. Rigtig mange landmænd bruger i dag dyrefoder med genmodificeret produkter (arkivfoto).

Genmodificerede afgrøder skal være helt forbudt af dyrke i Danmark.

Det mener formanden for Økologisk Landsforening i Aarhus, Per Kølster.

- Vi står jo med det problem, at hvis vi bliver forurenet af GMO, så ødelægger det vores grundlag for at producere og handle med vores varer, siger han.

Afgrøderne har indtil nu kun været produceret på forsøgsbasis i Danmark, men Per Kølster frygter, at de kan ødelægge den økologiske produktion.

- Hvis nogle dyr tramper rundt i afgrøderne, kan der sætte sig frø fast i deres klove eller fødder. Når de bagefter går hen på en økologisk mark, så bliver den forurenet af frøene. Den forurening kan vi ikke acceptere, siger han.

Vil bruge teknologien

Hos Dansk Industri mener branchedirektør for fødevarer Ole Juul, at det vil være et skridt i den forkerte retning at forbyde GMO-produktion i Danmark.

- Jeg mener, at det er lidt et skræmmebillede, man forsøger at tegne. Der er nogle meget, meget klare regler i dag i forhold til godkendelsen af GMO'er. Vi skal ikke sætte bomme op for muligheden for at bruge de her teknologier, siger han.

Lige nu er det til behandling i Folketinget, om produktion af genmodificerede afgrøder skal have en tommelfinger op eller ned.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk