Ønske: Kønsadskilt svømning skal for Ligebehandlingsnævnet

Institut for Menneskerettigheder vil gå videre med sagen, hvis forbuddet mod kønsadskilt svømning for muslimer bliver en realitet.

Der er flertal blandt politikerne i Aarhus Kommune, som er for at forbyde kønsadskilt svømning. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Ligebehandlingsnævnet vil blive bedt om at se på sagen, hvis forbuddet mod kønsadskilt svømning for muslimer bliver en realitet.

I Institut for Menneskerettigheder vil ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg have vurderet, om Aarhus Kommune diskriminerer.

Hun mener, at muslimske kvinder og mænd bliver tillagt motiver af de aarhusianske byrådspolitikere, som etnisk danske ikke udsættes for.

- Man lægger til grund, når det er kvinder med muslimsk baggrund, at så bliver de udsat for social kontrol, lyder det fra hende.

- Men hvis etnisk danske kvinder svømmer uden mænd, tænker man, de er afslappede og frigjorte, mener ligestillingschefen.

Det var i sidste uge, der tegnede sig et politisk flertal i byrådet i Aarhus for at forbyde den kønsadskilte svømning, som sker i Gellerup-badet for nedrullede gardiner.

Nu frygter en anden svømmeklub, at deres næsten identiske svømmetilbud for kvinder med udenlandsk baggrund også bliver forbudt.

I Lystrup Svømning svømmer 40 til 45 kvinder fra mange forskellige nationaliteter. Gardinerne bliver ikke trukket for, mens kvinderne svømmer, men det foregår bag låste døre, og mænd har ingen adgang.

Det ærgrer formanden, Camilla Jørgensen, hvis et forbud også vil ramme dem.

- Mange af kvinderne ville ellers sidde derhjemme, og her får de trods alt noget motion, siger hun.

Facebook
Twitter