Østjyske hoteller stak af i 2015

Antallet af hotelovernatninger steg dobbelt så meget i Østjylland som landsgennemsnittet.

Mere gang i erhvervslivet og turister med appetit på storbyferie giver fremgang på østjyske hoteller. (© Colourbox)

Der var godt booket op på de østjyske hoteller i 2015.

Hele 1,5 millioner hotelovernatninger var der i Østjylland sidste år. Det er en stigning på 15 procent i forhold til 2014, og det er en dobbelt så stor fremgang som landsgennemsnittet.

Hos Small Danish Hotels, der har hovedsæde i Horsens, er direktør Jørgen Christensen glad for den fremgang.

- Det er glædeligt og betyder rigtigt meget for de mange små og større virksomheder indenfor hotelbranchen, siger han.

Jørgen Christensen peger på, at stigningen blandt andet skyldes lavere hotelpriser, at flere holder storbyferie og at erhvervslivet igen har skruet op for hotelovernatninger og konferencer efter finanskrisen.

På landsplan er antallet af hotelovernatninger steget med knapt otte procent fra 2014 til 2015. Jørgen Christensen har et bud på, hvorfor antallet af østjyske overnatninger er steget næsten dobbelt så meget.

- Erhvervsmæssigt går det rigtigt godt i Aarhus og hovedstaden. Og storbyferierne har fremgang, så der har Aarhus virkeligt haft vind i sejlene de sidste to-tre år.

Small Danish Hotels tror på fortsat fremgang for Østjylland.

- Der er ingen tvivl om, at Aarhus og omegn får ekstra fokus med Kulturby 2017. Og det kommer forhåbentligt til at smitte af på hotelbranchen, siger Jørgen Christensen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.