Opbakningen til ny moske i Aarhus smuldrer efter TV-afsløringer

Borgmesteren i Aarhus vil se på, om foreningerne bag moskeen holder sig indenfor loven i deres rådgivning.

En afsløring af imamers rådgivning viser, at de henviser til et sharia-råd og ikke til politiet, når det handler om vold mod kvinder (Foto: BRIAN RASMUSSEN © Scanpix)

Den seneste uges afsløringer af imamers rådgivning i flere aarhusianske moskeer kan rokke ved opbakningen til en ny stormoske i Aarhus.

Den socialdemokratiske borgmester Jacob Bundsgaard mener, de nye oplysninger betyder, der skal ekstra fokus på foreningerne, der vil bygge stormoskeen.

TV2 har med skjult kamera blandt andet vist en imam fra Fredens Moske i Bazar Vest, som fraråder en voldsramt kvinde at gå til politiet. I stedet mener han, at hun skal søge hjælp hos et sharia-råd.

Det har givet Jacob Bundsgaard noget at tænke over.

- Vi er nødt til overveje, om de foreninger, der står bag den nye moske i Aarhus, agerer indenfor landets lovning, når det drejer sig om den måde, de praktiserer deres religion på. Så det vil vi kigge på, siger han.

Venstres rådmand Bünyamin Simsek har reageret på TV2-udsendelserne om moskeerne ved at gentage partiets modstand af planen om en ny stormoske.

Modstanden begrundes blandt andet med, at partiet ikke vil forstærke et parallelsamfund.

Det er Forbundet af Islamiske Foreninger i Aarhus, der vil bygge en ny moske på Bautavej ved Ringvejen i Aarhus tæt på Gellerup, og det er ikke lykkedes at få en kommentar fra foreningen.