Pædagoger lod Ikea passe børn mens de handlede

Pædagoger fra flere aarhusianske skolefritidsordninger har parkeret børn i Ikeas legeland, mens de selv er gået på indkøb i varehuset.

Det er sjovt at lege i Ikeas plastikkugler, men det er ikke meningen, at SFO-pædagoger skal parkere børnene der, mens de selv går ind og handler. (© vebsen.dk)

Flere østjyske SFO'er har i løbet af sommeren været i Ikea i Aarhus, hvor pædagogerne har afleveret børnene i varehusets legeland for så selv at gå ind for at handle eller spise i caféen.

Den slags er skolelederne ikke tilfredse med.

- Det synes vi ikke, er OK. Når vi har tilsynet med børnene, skal vi ikke overlade det til andre, siger Mikkel Kruse Andersen, skoleleder på Skødstrup skole.

Den er en af de skoler, hvor børn i SFO-tiden har været i Ikeas legeland uden deres pædagoger.

Ville aflevere 17 børn

Ifølge DR Østjyllands oplysninger er der tale om, at flere forskellige skoler hen over sommeren har besøgt Ikea. I et enkelt tilfælde ville en pædagog gerne aflevere 17 børn i legelandet.

SFO'en på Rosenvangsskolen var af sted med tre børn, der var i legeland, mens pædagogen handlede. Det skulle aldrig være sket, siger indskolingsleder, Jacob Mangelsen.

- Som udgangspunkt er det ikke meningen, at vores SFO-personale, som jo har tilsynspligten, skal aflevere børn til pasning andre steder for så at gå ud og handle, siger han.

Har indskærpet reglerne

Men det er i orden, at have børn med i Ikea, hvis man bliver sammen med dem, mener Jacob Mangelsen.

- Havde man haft dem med ind for at bruge noget, som man skal bruge i SFO'en, så tænker jeg, at det er OK.

På Skødstrup skole har de involverede pædagoger fået en påtale, fortæller skoleleder Mikkel Kruse Andersen.

Ikea: Kun til kundernes børn

- Vi har begået en fejl, og den retter vi op på. I forhold til medarbejderne indskærper vi, at man skal være opmærksom på, at når vi har tilsynet med børnene, så skal vi også have det 100 procent og ikke overlade det til andre, siger han.

Hos Ikea siger kommunikationsansvarlig Tina Lindhardt, at varehusets legeland er forbeholdt Ikeas kunders børn.

BUPL tror på pædagogerne

Faglig sekretær, Lars Møller, fra pædagogernes fagforening, BUPL i Aarhus, understreger, at han hverken kender børnene eller den konkrete sag, men han ser ikke nødvendigvis, at der er tale om at pædagogerne ikke har passet deres arbejde.

- Hvis pædagogerne vurderer, at børnene kan være i legeland i Ikea, så fratager det jo dem ikke for deres ansvar for børnene, og jeg går ud fra, at de har gjort sig de overvejelser, da de placerede børnene i legelandet, siger han.