Paradoks: Horsens vokser, men kan ikke skaffe læger

Nye borgere i Horsens er nødt til at tage ud af byen for at komme til praktiserende læge.

Alle praktiserende læger i Horsens har lukket for tilgang af nye patienter (arkivfoto). (Foto: colourbox.com)

Horsens er en magnet for mange tilflyttere, men én gruppe er helt upåvirket af byens charme. Nemlig lægerne.

Det har vist sig umuligt at skaffe flere praktiserende læger, og derfor må tilflytterne køre udenfor byen for at komme til læge.

Det fortæller Lasse Poulsen, der er formand for de praktiserende læger i Horsens.

- Man skal tage til Brædstrup, Østbirk, Hornsyld eller andre steder, hvor der stadig er læger, der har åben for tilgang, siger han.

Region Midtjylland vil gerne have to nye praktiserende læger i Horsens, men selvom der er udsigt til masser af patienter, har ingen læger sagt ja tak.

- Der er omkring 2.000 mennesker om året, der flytter til Horsens. Derfor er det svært at forstå, hvorfor det ikke er attraktivt for nyuddannede almen-medicinere at flytte til byen, siger Lasse Poulsen.

De nuværende praktiserende læger i Horsens har i gennemsnit 1.750 patienter, og derfor har de nu alle lukket for nye patienter.

Det kan koste et par millioner kroner at starte en ny lægepraksis, og samtidig skal lægen selv ud at skaffe nye patienter, og det kan skræmme lægerne fra at starte i Horsens.

Derfor vil Region Midtjylland nu tage lidt af risikoen ved at udleje moderne lokaler og nyt udstyr til de læger, der tør tage springet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.