Parkeringsvagt om vold og trusler: Jeg føler mig ydmyget

Offentligt ansatte og især social- og sundhedspersonale bliver udsat for mere vold end tidligere.

Mere trafik og større parkeringsproblemer giver flere trusler og voldstilfælde, mener P-vagt. (Foto: Julie Rosenkilde © DR Bornholm)

- Truslen om vold ligger latent over vores hoveder.

Sådan siger parkeringsvagt i Aarhus Kommune Preben Skjødt.

Han kan tælles med blandt de 2.800 tilfælde af vold og trusler mod offentligt ansatte, som der ifølge Danmarks Statistik blev registreret sidste år. Det er en stigning på 21 procent sammenlignet med 2014.

Preben Skjødt oplever flere tilfælde af overfusninger og trusler i takt med, at trængsels- og parkeringsproblemerne i den aarhusianske trafik tager til.

Senest for to måneder siden blev han udsat for vold af en ældre herre.

- Selvom jeg har oplevet det en del gange som P-vagt, bliver jeg rystet. Først er man chokeret og vantro, så kan man blive vred og føle sig enormt ydmyget, fortæller han.

Det er især social- og sundhedspersonale, der er mere udsat for vold og trusler end tidligere.

Det skyldes ifølge formanden for fagforeningen FOA i Aarhus, Kirsten Normann, at hendes medlemmer har fået en mere presset arbejdsdag.

- De oplever, at de skal presse borgerne så meget, at det ofte ender i konflikter, og at de faktisk får nogen på hatten for det, siger hun.

Antallet af ofre for vold og trusler i hele samfundet er steget fem procent fra 2014 til 2015.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.