Partier indgår studehandel: Frikadeller for vindmøller

Venstre og DF i Randers har tilsyneladende indgået en aftale, der gjorde omstridt frikadelle-sag mulig.

En politisk aftale forpligter angiveligt DF i Randers til at stemme for nye vindmøller, fordi Venstre har stemt DFs forslag om svinekød på alle daginstitutioner igennem. (© ColourBox)

Frikadeller i bytte for vindmøller.

Den aftale er tilsyneladende lavet mellem Venstre og Dansk Folkeparti i Randers, hvor Dansk Folkepartis forslag om at indføre krav om servering af svinekød i daginstitutioner tidligere på ugen blev stemt igennem.

Det blev det angiveligt, fordi Venstre stemte for.

Ifølge Dansk Folkepartis Frank Nørgaard, der er ophavsmand til det omstridte frikadelle-forslag, har de to partier indgået en aftale, der forpligter de to partier til gensidigt at stemme imod deres overbevisninger.

Derfor vil Dansk Folkeparti i dag, torsdag, stemme ja til et forslag, som næsten er identisk med et, de i sommer stemte nej til.

Det er Venstres forslag om at stille fem 130 meter høje vindmøller op i Binderup ved Havndal.

- Jeg er nødt til at stemme ja. Jeg og byrådsgruppen har sat en underskrift på et politisk dokument, siger Frank Nørgaard, som ellers er inkarneret modstander af flere vindmøller i kommunen.

Den politiske aftale skulle angiveligt være blevet indgået af de to partier i forbindelse med en omdiskuteret omkonstituering i byrådet sidste år.

- Jeg er mindst lige så træt af at stemme for det projekt, som visse Venstre-medlemmer var for at stemme for svinekødsprojektet igennem, siger han.

https://www.facebook.com/drp4ostj/posts/753522628082852

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk