Partier indgår studehandel: Frikadeller for vindmøller

Venstre og DF i Randers har tilsyneladende indgået en aftale, der gjorde omstridt frikadelle-sag mulig.

En politisk aftale forpligter angiveligt DF i Randers til at stemme for nye vindmøller, fordi Venstre har stemt DFs forslag om svinekød på alle daginstitutioner igennem. (© ColourBox)

Frikadeller i bytte for vindmøller.

Den aftale er tilsyneladende lavet mellem Venstre og Dansk Folkeparti i Randers, hvor Dansk Folkepartis forslag om at indføre krav om servering af svinekød i daginstitutioner tidligere på ugen blev stemt igennem.

Det blev det angiveligt , fordi Venstre stemte for.

Ifølge Dansk Folkepartis Frank Nørgaard, der er ophavsmand til det omstridte frikadelle-forslag, har de to partier indgået en aftale, der forpligter de to partier til gensidigt at stemme imod deres overbevisninger.

Derfor vil Dansk Folkeparti i dag, torsdag, stemme ja til et forslag, som næsten er identisk med et, de i sommer stemte nej til.

Det er Venstres forslag om at stille fem 130 meter høje vindmøller op i Binderup ved Havndal.

- Jeg er nødt til at stemme ja. Jeg og byrådsgruppen har sat en underskrift på et politisk dokument, siger Frank Nørgaard, som ellers er inkarneret modstander af flere vindmøller i kommunen.

Den politiske aftale skulle angiveligt være blevet indgået af de to partier i forbindelse med en omdiskuteret omkonstituering i byrådet sidste år.

- Jeg er mindst lige så træt af at stemme for det projekt, som visse Venstre-medlemmer var for at stemme for svinekødsprojektet igennem, siger han.

Hvad mener du om aftalen mellem Dansk Folkeparti Randers og Venstre, Danmarks Liberale Parti?

Opslået af DR P4 Østjylland på 20. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.