Partierne er klar til valgkamp: Over 10.000 valgplakater er allerede trykt

Landets største producent af valgplakater har været i gang i seks måneder.

Lageret er fyldt med valgplakater hos Lasertryk fra Aarhus. (© Lasertryk)

Ingen kender datoen for det næste folketingsvalg, men ét er sikkert - det skal holdes senest 17. juni næste år.

Valgforberedelserne har dog været i fuld gang i månedsvis. Flere politikere har nemlig allerede bestilt plakater for at være klar til kampen om en plads i Folketinget.

Hos landets største leverandør af valgplakater, Lasertryk i Aarhus, har trykmaskinerne det seneste halve år flittigt spyttet partiernes bestillinger ud.

- Så sent som i sidste uge trykkede vi valgplakater, så ordrerne er kommet ind løbende, siger direktør Anders Grønborg.

Seks ud af de ni folketingspartier har bestilt plakater hos Lasertryk, og over 10.000 er allerede printet.

Socialdemokraterne har været tidligt ude

En af de politikere, der har fået sine portrætter trykt, er folketingskandidat for Socialdemokratiet, Jens Joel. Han har faktisk været ude i meget god tid.

- Mine valgplakater blev trykt for halvandet år siden, da der var storm omkring regeringen. Som opposition skal man være klar til at tage et valg på et hvilket som helst tidspunkt, siger Jens Joel.

Det er dog ikke helt problemfrit at vise rettidig omhu.

- Jeg har dem med til frisøren, for nu er jeg nødt at have samme frisure i hvert fald til efter valget, siger Jens Joel.

Sådan så Jens Joels valgplakat ud ved det seneste folketingsvalg i 2015. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Venstre har plakaterne klar til kamp

På den modsatte side af den politiske skillelinje har folketingskandidat for Venstre, Britt Bager, også styr på plakaterne.

- De ligger klar i gemmerne, til der bliver trykket på knappen. Det er jo lidt svært at stå uden valgplakater, når det først går løs, så jeg synes, det er en god idé, at alle kandidater er forberedte, siger hun.

Britt Bager (tv) iført sin egen valgplakat i forbindelse med treårsdagen for folketingsvalget i 2011. (Foto: Sebastian Buur Gunvald)

Som politisk ordfører for Venstre er Britt Bager tæt på inderkredsen hos regeringspartierne, men det betyder ikke, at hun ved, om hendes valgplakater skal tages i brug før skæringsdatoen i juni.

- Jeg håber, der går de ti måneder, inden valget bliver udskrevet. Jeg synes, vi har rigtig meget politik, vi stadig skal have gennemført, men jeg ved simpelt ikke, hvornår det sker, bedyrer hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter