Pas på hunden i julen: Her er dyrlægens råd

Julepynt og julemad kan sende hunden på operationsbordet, hvis man er uopmærksom.

Dyrlæge Hanne Agerbo opererede sidste år en julesok ud af en hundemave. (arkiv). (Foto: Kim Christensen © ColourBox)

Juletiden er lig med julehygge, pynt og masser af mad. Men for hundeejere er juletiden også en tid, hvor man skal være ekstra opmærksom på sin hund.

Nogle af de ting, vi hygger med i juletiden, kan nemlig være til fare for hunden, fortæller dyrlæge Hanne Agerbo Holst på Skægkær Dyreklinik ved Silkeborg.

- Det er klassisk ting op til jul, at hundene spiser noget, de ikke kan tåle, som kan sidde fast i tarmen, eller som de kan blive dårlige af. Nogle af de klassiske farer ved julen er mørk chokolade, som hundene godt kan lide, men det kan de blive voldsomt dårlige af, siger hun.

Det er derfor vigtigt, at man tænker sig godt om, før man lader hunden tage del i julemåltidet.

- Man skal heller ikke fodre sin hund med andeskroget juleaften, for så kan man være sikker på, at man skal besøge dyrlægen dagen efter, lyder det fra dyrlægen.

Det er ikke kun mad, man skal være ekstra opmærksom på i julen. Ifølge Hanne Agerbo Holst er især julepynt den helt store synder. Sidste år måtte hun også operere en julesok ud af en hund. Derfor har hun også en klar opfordring til hundeejerne:

- Man skal tænke sig lidt om, og være opmærksom på hvad man har liggende fremme. Hvis man har en unghund, skal man ikke lade julestrømpen hænge i dens højde, og man skal heller ikke lade slik, småkager og mørk chokolade stå fremme på bordene, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk