Patient forsøgte at kvæle sosuassistentpsykiatrisk hospital

Tre medarbejdere er i dag sygemeldt, efter en patient overfaldt den ene på psykiatrisk hospital i Risskov.

En patient ville natten til søndag ud af afdeling P2, og det førte til, at tre medarbejdere blev involveret i et overfald. (Foto: © Jens Thaysen, Scanpix)

En sosuassistent og to sygeplejersker var natten til søndag involveret i et overfald, hvor en patient på Afsnit P2 på Afdeling for Psykoser på Aarhus Universitetshospital i Risskov tog kvælertag på den ene.

Patienten har været indlagt ved tvang siden torsdag 24. februar, og i løbet af natten til søndag blev han gradvist mere opkørt. Det fortæller Peter Bugge, der er tillidsrepræsentant for sosuassistenerne på afdeling P.

- Patienten finder pludselig ud af, at han vil ud af afdelingen klokken 4 og går målrettet mod den ene ansatte og prikker eller slår hende i brystet, siger han.

To kolleger kom til undsætning og forsøgte at gå imellem og føre patient ind på stuen. Her vristede han sig fri, og der opstod håndgemæng og tumult.

Patienten slog den kvindelige sosuassistent med knyttet næve og tog kvælertag på hende op ad væggen.

- Hun får skubbet sig væk fra væggen, og de lander på gulvet. Alle tre kommer til skade, og de får trykket alarm, men der er skaden jo sket. Der kommer relativt hurtigt hjælp, men føles som evigheder, når man bliver udsat for noget så voldsomt, siger Peter Bugge.

For fire måneder siden var der et lignende overfald på afdeling P.

- Overfaldet hører til i den meget alvorlige ende. Vi havde et lignende kvælingsforsøg på P3 for fire måneder siden. Pågældende medarbejder er stadig sygemeldt, og det udløste også et strakspåbud dengang, fortæller Peter Bugge.

De tre medarbejdere blev efterfølgende tilset for fysiske skader. Alle er udskrevet igen og er derudover blevet sygemeldt.