Patienter jubler over hotel: Det bliver ikke bedre

Flere og flere patienter udskrives hurtigere og bor i stedet på såkaldt tryghedshotel, indtil de er helt raske.

I Randers åbnede tryghedshotellet i 2011. Siden er det næsten årligt blevet udvidet på grund af stor efterspørgsel (arkivfoto). (© ColourBox.com)

Færre unødvendige indlæggelser og mere omsorg til patienten. Sådan er erfaringen med et tryghedshotel i Randers.

Hotellets gæster er borgere, der ikke længere kan klare sig selv, men som heller ikke er så syge, at de skal på sygehuset.

En af hotellets beboere er Margit Majgaard, der har boet der siden onsdag efter at have været forbi sygehuset med et brud på bækkenet.

- Det er simpelthen et hurra for Randers, at det her tryghedshotel er her. Det kan ikke være bedre, siger hun.

Randers er det første sted i landet, der oprettede et tryghedshotel, fordi lægerne i stigende grad udskrev patienterne hurtigere end tidligere.

Siden opstarten i 2011 er der næsten årligt kommet udvidelser til hotellet, fordi behovet stiger, fortæller lederen af Tryghedshotel Randers, Bettina Bruun.

- Vi erfarede, at vi måtte sige nej til for mange, og det er jo ikke meningen, siger Bettina Bruun.

Hun mener, at man med hotellet undgår mange indlæggelser:

- Langt de fleste ville jo være kommet på sygehuset og hurtigt hjem igen, og så måske hurtigt ind igen. Det er der ikke ret meget effektivitet i, og det er ikke optimalt for borgeren.

Og så er der mere tid til den enkelte, siger Margit Majgaard:

- Hvis man en dag bliver ked af det, er der en skulder at græde ved, og det man kan jo godt blive ked af det, når man er syg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.