Patienter og personale kogte i sommervarmen: Region vil have køleanlæg trods spareplan

Det nye anlæg på Aarhus Universitetshospital vil koste omkring 14,4 millioner kroner.

Det er stuer, som den Ole Jakobsen lå på i sommeren 2018, hvor temperaturen nåede op på næsten 30 grader. (© Dr Østjylland)

På trods af spareplaner kan der vente en mere behagelig sommer for patienter og personale.

Airconditionanlægget blev nemlig sparet væk i byggeriet af Aarhus Universitetshospital, og det gav udfordringer i sommeren 2018, hvor patienter og personale svedte i de nye sengeafsnit i op til 30 graders varme.

Men nu lægger Region Midtjylland op til, at hospitalet får 100.000 kroner til at udarbejde et forslag til, hvordan 5. til 8. etage kan køles ned.

Forslaget får formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland Henrik Gottlieb Hansen fra Socialdemokratiet til at klappe i hænderne.

- Det er rigtig godt, at vi får en løsning. Vi har punktet på hospitalsudvalgsmødet på mandag både i forhold til projektet og en bevilling til at etablere det, fortæller han.

Derved kan patienterne på Aarhus Universitetshospital blive kølet af, hvis der kommer en hedebølge ligesom sommeren 2018.

- Det var en stor ulempe for patienterne på sengestuerne. Med anlægget kan vi få temperaturen ned, så den er lavere end udenfor. Jeg forventer, at det bliver godt og til gavn for patienterne.

Penge har ikke noget med spareplaner at gøre

Samtidig med at patienterne svedte, måtte personalet i kælderen tage ekstra tøj på, fordi den var for kold.

Men det burde der være kommet styr på nu.

- Det har været et spørgsmål om indregulering, da der var etableret køl, men det blev for koldt, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Hele projektet med det nye anlæg kommer til at koste omkring 14,4 millioner kroner, men Aarhus Universitetshospital skal spare 329 millioner kroner i år.

- Det er penge fra budgettet til anlægsudgifter, og de kan holdes inden for det budget, der er til anlæg. Det hænger derfor ikke sammen med de andre udfordringer, der er på Aarhus Universitetshospital lige nu, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Ombygningsarbejdet vil vare til medio 2020, fordi ændringerne skal laves, mens hospitalet er i fuld drift. Ændringerne skal ske i det nuværende ventilationsanlæg, som suger luft ind udefra.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk