Penge til at gøre Samsøs landbrug økologisk strømmer ind

Et nyt aktieselskab vil købe 400 hektar landjord til at dyrke økologiske fødevarer.

Samsø Økojord hedder aktieselskabet, der vil satse på endnu mere økologi på øen (arkivfoto). (Foto: © Lene Juul Bruun, DR)

Det strømmer ind med penge, der skal gøre landbrugsjord på Samsø økologisk.

Et nyt aktieselskab kaldet Samsø Økojord havde håbet på at skaffe en million kroner, som skal bruges til at købe landbrugsjord på øen, som så lejes ud til unge, økologiske landmænd.

Ifølge talsmand for Samsø Økojord Bent Degn er det gået langt bedre.

- Det er gået over al forventning. Aktietegningen er gået helt forrygende, så vi har på nuværende tidspunkt 2,6 millioner, og vi regner med, at vi kan nå 3 millioner.

Planen er at købe 400 hektar landjord til økologisk dyrkning de næste fem år. Bent Degn mener, det vil komme til at gavne hele Samsø.

- I kølvandet på det vil der blive en stor lokal produktion af kvalitetsfødevarer. På den måde skaber vi en del arbejdspladser, og vi får produceret gode varer, der kan eksporteres.

Formanden for Samsø Landboforening, Henrik Øster, byder de nye landmænd velkommen. Han håber, at Samsø-kartoflens gode navn og rygte kan være med til at sætte gang i gesjæften.

- Lige så vel som at supermarkederne rydder hylderne, når Samsø-kartoflerne kommer, så håber vi, vi får flere produkter, der kan rydde hylderne og lave et endnu større brand for Samsø.