Pernille-sagen bliver lukket - igen

Politiet har sat punktum i en tragisk sag, hvor en 14-årig pige blev fundet død i sit hjem i Galten

Efter 2 års efterforskning har Østjyllands Politi lukket sagen om den 14-årige pige fra Galten, der blev fundet hængt i et lagen. (Foto: Philip Meisner)

Politiet har sat punktum i en tragisk sag, hvor en 14-årig pige blev fundet død i sit hjem i Galten.

Pernille Oldenborg Lind blev fundet hængt i et lagen sankthans-aften 2006, og dengang lukkede politiet sagen, fordi man mente, at det var selvmord.

Efter pres fra familien blev sagen genoptaget for 2 år siden, men nu bliver efterforskningen standset.

- De seneste to års efterforskning har ikke kunnet påvise en rimelig formodning om, at der har været begået noget strafbart, siger fungerende politiinspektør og leder af Central Efterforskning Michael Weiss.

Sms-beskeder undersøgt

Det var en henvendelse fra advokat Pia Egsgaard på vegne af Pernilles mor, der fik politiet til at se på sagen igen.

Blandt andet var der en række sms-beskeder til Pernilles telefon fra mænd op til hendes død, som var nye oplysninger for politiet.

- Vi har også undersøgt en lang række tekniske spor fra blandt andet telefoner og computere, men det har ikke givet os en rimelig formodning om, at der er blevet begået noget strafbart, siger Michael Weiss.

Derfor bliver efterforskningen nu standset, og han siger, at det sker efter en god og konstruktiv dialog med familien og dens advokat, Pia Egsgaard.

Familien har fået ro

Den nye efterforskning har været med til at give familien mere ro.

- Dog har det på grund af den tid, der er gået, ikke været muligt at få undersøgt det anvendte lagen og telefonbeskeder, men der er nu skabt en ro, der gør det lettere at komme videre på trods af tabet af Pernille, siger Pernilles mor, Annelise Lind, i en pressemeddelelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter