Please Don't Lie: Tyskerne vil have aarhusianske Hugo Helmig

Tyskland er et godt radiomarked at komme ind på, da det er vejen til succes i flere andre europæiske lande.

Hugo Helmigs single var den mest spillede danske sang på dansk radio i 2017. (Foto: Frederik Højfelt Nielen © dr)

Tyskerne er vilde med aarhusianske Hugo Helmig og hans hit Please Dont Lie.

Radiostationerne syd for grænsen har i den grad taget Hugo Helmig til sig, fortæller hans manager Laurits Bejder Klausen om Hugo Helmig, som i øjeblikket ligger nummer tre på den officielle airplayliste.

- Det er en kæmpe overraskelse. Vi var klar over, at det er en god sang, som fungerer godt til radio, og vi ville give den et skud, men det er ikke noget, som vi har planlagt, siger han.

Tyskland er et godt radiomarked at komme ind på, da det er vejen til flere andre europæiske lande.

- Tyskland er det fjerde største musikmarked i verden, så der er lande, der kigger på, hvad Tyskland gør. Vi skal nu sørge for, at sangen breder sig til andre steder, hvor vi er godt med i Østrig, Schweiz og Belgien, siger han.

Folkene bag Hugo Helmig har brugt radiosuccessen til at arrangere fire koncerter i Tyskland i maj.

- Det har vi næsten lige sat op, fordi vi kunne mærke på det tyske publikum, at der er efterspørgsel på at få ham derned, siger Hugo Helmigs manager Laurits Bejder Klausen.

Han mener også, at det har været positivt for Hugo Helmig at være i et land, hvor han ikke hele tiden skal forholde sig til sin far.

- Det er jo klart, at det tit har været vinklen herhjemme. I Tyskland handler det om Hugo Helmig og hans sang. På en uges promotiontur i Tyskland var der kun en enkelt, som spurgte til Thomas Helmig, siger han.

Indtil videre har Hugo Helmigs sang "Please Don't Lie" blev afspillet over en million gange på streamingstjenesten Youtube.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk