Plejehjem for alkoholmisbrugere åbnet

Solgården er et såkaldt "profilplejehjem", og er torsdag blevet indviet i Silkeborg.

Steen Lucassen er en af beboerne på det nye plejehjem. (© Dr Østjylland)

Plejehjem er ikke blot for de ældre. Såkaldte ”profilplejehjem” vinder også frem. Det er plejehjem, der er rettet mod særlige målgrupper – eksempelvis folk med demens, sindslidelser eller udviklingshæmmede.

Solgården i Silkeborg er netop blevet indviet som et plejehjem målrettet alkoholmisbrugere.

Plejehjemmet med i alt 23 pladser har ekstrauddannet personale og en øget normering med både sygeplejersker og pædagoger for at passe beboerne. Derudover kan beboerne få hjælp til eksempelvis håndtering af medicin, sårpleje og træning samt at få særligt næringsrige måltider.

En af dem, der er flyttet ind på plejehjemmet, er 59-årige Steen Lucassen, der flyttede ind i sommer.

- Det har betydet, at jeg har fået et stille og roligt liv og meget afbalanceret. Det er et rigtig godt sted. Det kan jeg anbefale alle andre, siger han.

Den nye tilværelse står da også i skarp kontrast til Steen Lucassens tidligere liv.

Jeg har levet et hektisk liv med alkoholmisbrug osv., men det er blevet meget bedre. Der er psykologer, og der er alt muligt. Det er perfekt, siger han.

På plejehjemmet er der særlige sundhedstilbud og aktivitetstilbud, men man må også fortsætte med at drikke det, man vil, så længe det foregår i ens egen lejlighed, fortæller Hans-Jørgen Hørning (V), der er formand for kommunens ældre- og handicapudvalg.

- Det er naturligvis et frit land, vi lever i, og de har lov til at drikke, hvad de har lyst til resten af deres liv, så det har ikke noget med afvænning at gøre. Vi vil også være behjælpelige med at skaffe alkohol til dem, hvis det er nødvendigt, siger han.

Facebook
Twitter