Pokémon-feberen får salg af powerbanks til at eksplodere

Jagten på de populære pokémonfigurer kan nu også mærkes i de butikker, der sælger elektronik.

Det kræver strøm på batteriet, hvis man vil fange pokémons. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Scanpix)

Når man bruger sin mobil til at fange de fantasifulde figurer i spillet Pokémon Go, så tærer det fælt på batteriet.

Løsningen på det problem ser ud til at være en powerbank, som er et eksternt batteri, der kan lade mobilen op, uanset hvor man er.

I hvert fald oplever salgsleder hos Elgiganten i Viby Nikolaj Christensen, at salget af powerbanks er eksploderet, siden Pokémon Go kom på markedet.

-Vi har solgt fire gange så mange powerbanks i den her måned sammenlignet med, hvad vi gjorde i samme periode sidste år, siger han.

Og at det øgede salg skyldes det populære spil, er der ifølge Nikolaj Christensen ingen tvivl om. I butikken er man begyndt at spørge folk, hvad de skal bruge deres powerbank til, når de køber den.

-Ni ud af ti kunder svarer, at den skal bruges til at spille Pokémon Go, fordi spillet sluger så meget strøm, fortæller han.

Det spilles blandt andet på gaden, og med næsen ned i mobilen, hvilket nu også har inspireret salgsleder Nikolaj Christensen til at overveje andre brugbare produkter.

-Vi har helt bestemt overvejet at hive knæbeskyttere og cykelhjelme ind i butikken alene af den årsag, at man læser på nettet, hvordan folk ikke ser sig for, når de spiller, siger han.