Politi-app er blevet et uundværligt våben for betjente: Bliver tippet om sager vi ellers ikke ville få

Tre år efter politi-appen på telefonen blev lanceret, er den blevet et afgørende værktøj.

Via politiets mobil-app 'Politi' kan man blandt andre funktioner tippe politiet med nyttige oplysninger. (Foto: Klaus Videbæk © DR Nórdjylland)

Ulovligt parkerede biler, cykler smidt i en busk, og mulige spritbilister.

Det er blot nogle af de ting, danskerne i snart tre år har tippet politiet om via applikationen ’Politi’.

Hos Østjyllands Politi er den blevet et uundværligt værktøj. Østjyderne sender nemlig cirka 100 tip om måneden gennem applikationen, oplyser vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi Kristian Juliussen.

- Det er tip, vi nok ikke ville have fået, hvis vi ikke havde denne app, så det er rigtig positivt. Så vi er rigtig glade for den, fordi vi får en masse gode tip ind både til efterforskning og til at forebygge, siger han.

Ifølge vicepolitiinspektøren handler mange af borgernes henvendelser især om handel på nettet:

- Det er om ting, der virker for billigt, eller noget sælgeren slet ikke har, men forsøger at sælge alligevel. De anmeldelser har vi rigtig mange af, fortæller han.

Det er ikke kun i Østjylland, at mobil-appen ’Politi’ er populær. Ifølge Rigspolitiet får alle landets politikredse mange tips fra borgerne, siger Thomas Kristensen, der er talsmand i Rigspolitiet:

- Det viser, at borgerne er glade for den. Vi er rigtige tilfredse med, at vi har fået denne mulighed, og at borgerne har taget godt imod den, siger han og understreger samtidig, at det altid er vigtigt for politiet at være til stede på platforme, hvor danskerne er.

Facebook
Twitter