Politi: Intet strafbart ved dødsbrand på plejehjem

I august sidste år omkom tre kvindelige beboere, efter at der var udbrudt brand på Plejecenter Farsøhthus.

Østjyllands Politi rejser ikke sigtelse mod nogen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

Østjyllands Politi har nu afsluttet efterforskningen af branden på Plejecenter Farsøhthus i Norddjurs Kommune, hvor tre kvinder omkom.

Branden udbrød 3. august 2018 og kostede tre beboere på henholdsvis 91, 93 og 95 år livet.

Branden opstod i den 93-åriges sofa, hvorefter den spredte sig til tre andre boliger i den ene fløj af plejehjemmet.

Østjyllands Politi har sidenhen efterforsket branden for at afklare, om der var sket overtrædelser af straffeloven såvel som beredskabsloven.

Det var der ikke, slår politiet fast over for DR Østjylland.

I september konkluderede en rapport udarbejdet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, at plejehjemmet ikke levede op til brandsikkerhedskravene.

På et samråd præsenterede transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) rapporten, der viste, at spisekøkkenet var indrettet i flugtvejsgangen, og at flugtvejsgangen ikke var opdelt med selvlukkende, røgtætte døre. Derudover var der heller ikke installeret et automatisk sprinkleranlæg.

Efterfølgende var Norddjurs Kommune ude og sige, at man i dag ikke ville have givet den dispensation, den daværende Rougsø Kommune gav tilbage i 1997.

Politiet har foretaget undersøgelser og afhøringer samt gennemgået tekniske rapporter, og her kom man altså frem til, at der ikke kan rejses sigtelser i sagen, og derfor er efterforskningen nu også afsluttet.

- Vores konklusion er, at der ikke er begået noget strafbart i forbindelse med branden, siger advokaturchef Jacob Balsgaard Nielsen til DR Østjylland.

Alle involverede parter er blevet orienteret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter