Politi: Københavnske bandefolk opholder sig i Aarhus i kortere tid

Københavnerbanden Loyal to Familia kommer nu ofte til Aarhus i få timer ad gangen, siger Østjyllands Politi.

Selvom Østjyllands Politi oplever, at der er kommet færre LTF-medlemmer i Aarhus, så ved de godt, at man ikke er i mål endnu. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Indvandrerbanden Loyal to Familia (LTF) er blevet reduceret i det østjyske.

Den københavnske bande rykkede i forsommeren ind i den vestlige del af Aarhus, hvor den indlogerede mange medlemmer hos bekendte og til leje. Nu er de blevet langt færre, fortæller politiinspektør hos Østjyllands Politi, Brian Foss Olsen.

- Vi ser færre lige nu, der kommer til Aarhus fra LTF. I øjeblikket ser vi primært, at de er her i kortere perioder. Det er timer, de er her, og så kører de tilbage til, hvor de bor og opholder sig, siger han.

Banden har tilsyneladende jævnligt brug for forstærkninger, der kommer i bil fra hovedstadsområdet.

- I og med at der er rigtig mange, som er blevet fængslet fra LTF, så mangler der selvfølgelig også nogle, der en gang imellem kan lave det, de nu har tænkt sig at lave i de områder, hvor de er. Det ser vi som et udtryk for, at de har behov for at få noget assistance fra København, siger politiinspektøren.

Derfor er Brian Foss Olsen også forsigtig optimist i kampen mod banden.

- Vi er ikke så naive at tro, at vi er i mål endnu. Vi kæmper døgnets 24 timer både på gaden, efterforskningsmæssigt og forebygningsmæssigt for at komme det til livs, siger han og fortsætter:

- Vi synes på nuværende tidspunkt, at det ser rimelig fornuftigt ud.

Siden slutningen af maj har der været mere end ti episoder med blandt andet skyderier, knivstikkeri, grov vold og drabsforsøg i Aarhus.

FacebookTwitter