Politibetjent risikerer en fyreseddel

En betjent ved Østjyllands Politi er blevet suspenderet og står til fyring, fordi han gennem otte måneder aflyttede sin tidligere kæreste.

En betjent ved Østjyllands Politi er blevet suspenderet og står til fyring, fordi han gennem otte måneder aflyttede sin tidligere kæreste. (Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

En 38-årig betjent er blevet suspenderet fra Østjyllands Politi, fordi han aflyttede sin tidligere kæreste.

Betjenten har fået en bøde på 10.000 kroner for aflytningen, der stod på i månedsvis, men i fredags besluttede Rigspolitiet at suspendere manden.

Det oplyser Rigspolitiets kommunikationsrådgiver Carsten Andersen.

Aflytning i otte måneder

Betjenten har i månedsvis fået lov at arbejde, mens sagen om aflytningen kørte imod ham, men nu har Rigspolitiet besluttet at suspendere ham indtil videre.

Aflytningen stod på gennem 8 måneder med den 34-årig tidligere kæreste i Randers.

Står til fyring

I Rigspolitiets HR-afdeling oplyser vicepolitikommissær Steffen Gorm Hansen, at man generelt kun suspendere betjente, hvis der er formodning om, at man vil afskedige dem.

Der er 8-10 suspensioner om året i dansk politi, og under suspensionen bliver en trediedel af deres løn tilbageholdt.

I sager, hvor man ikke venter på en dom, kan man gå i gang med et tjenstligt forhør, der på mange måder ligner en rigtig retssag. Det vil sige, at den suspenderede betjent får en bisidder, og der kan føres vidner.

Ønske om tilhold afvist

I sagen om den 38-årige betjent fra Østjyllands Politi har offeret, Iben Hejring Jensen fra Randers,forsøgt at få politiet til at give ham et tilhold, men det er blevet afvist.

- Han skal slippe mit liv nu. Jeg har ikke mere med den mand at gøre, og han skal heller ikke have mere med mig at gøre, siger hun.

Politiet mener ikke, at betjenten har forsøgt at komme i kontakt med hende, og derfor er der ikke grund til at give ham et tilhold, men Iben Hejring Jensen er ikke enig.

Spurgte på facebook

Hun peger på, at han på facebook har spurgt en af hendes tidligere kolleger om hendes nye kæreste, og det vil hun have bremset.    - Når jeg får at vide fra min kollega, at han spørger hende om, hvem min nye partner er, og hvad han laver. så vil jeg mene, at det er en form for kontakt, siger hun.

Den slags kontakt mener hun, at politiet kunne forhindre ved at give ham et tilhold, men det er blevet afvist af politiet i Nordjylland, der har behandlet sagen.

Begrundelsen er, at der ikke har været nogen direkte kontakt mellem Iben Hejring Jensen og den 38-årige mand siden sidste sommer, og at han i øvrigt har forklaret politiets sagsbehandler, at han overhovedet ikke ønsker at have kontakt med hende.

Facebook
Twitter