Politiet dropper visitationszone i Aarhus: Her er forholdsvis roligt nu

Efter 400 visitationer vurderer Østjyllands Politi, at der nu er forholdsvist roligt i Aarhus Vest.

Der er så meget ro i Aarhus Vest, at Østjyllands Politi vil ophæve visitationszonen i Tilst og Aarhus Vest. Dette billede er fra, da politiet udvidede visitationszonen til også at omfatte Tilst. (ARKIVFOTO) (Foto: Leif Seekjær Møller © Dr)

Østjyllands Politi dropper nu den visitationszone, der blev oprettet i juni i Aarhus Vest og Tilst.

Når visitationszonen udløber fredag den 18. august ved midnat, bliver den ikke forlænget.

Zonen blev oprettet i juni efter længere tids konfrontationer i Aarhus’ bandemiljø, der blandt andet førte til en række skudepisoder.

Beslutningen fra Østjyllands Politi kommer efter en nøje vurdering af situationen, udtaler chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Visitationszonen har været en vigtig brik i den samlede indsats mod bandeuroen i den vestlige del af Aarhus. Siden visitationszonen blev oprettet, har vi visiteret over 400 personer. Det har bidraget til, at der nu i en periode har været forholdsvis roligt i bydelen, lyder det fra chefpolitiinspektøren i pressemeddelelsen.

Klaus Arboe Rasmussen understreger, at Østjyllands Politi fortsat vil være markant til stede i området og fortsætte indsatsen mod banderne.

Blandt andet med den mobile politistation, som løbende placeres forskellige steder i det vestlige Aarhus. Politiet vil fortsat patruljere i den vestlige del af Aarhus og udstede zoneforbud, som giver personer forbud mod at opholde sig i visse områder.

Samtidig fortsætter den målrettede efterforskning mod personer med banderelationer, understreger han.

I disse områder kan politiet indtil i morgen ved midnatstid stikprøvevis foretage kropsvisitationer og undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, for at kontrollere, om nogen er i besiddelse af våben. (Foto: Østjyllands Politi)

Visitationszonen, der lukker fredag midnat, omfatter området afgrænset af:

  • Nord: Tilst Vestervej fra Viborgvej og videre ad Havkærvej til Viborgvej

  • Øst: Langs Viborgvej i nord via Haslevej/Tingvej til Silkeborgvej

  • Syd: Brabrandstien fra Ørvadsvej (vest) til Gjellerupvej – Viby Ringvej (øst) op til Silkeborgvej

  • Vest: Ørvadsvej – Edwin Rahrs Vej – Anelystvej til Viborgvej og ud til Tilst Vestervej​

Facebook
Twitter