Politiet er på gaden for at registrere forårets tiggere

Det er nødvendigt at tage billeder af gadens tiggere, så de kan blive identificeret, mener Østjyllands Politi.

Det er ulovligt at tigge og kan i yderste konsekvens føre til en udvisning for udenlandske tiggere. (Foto: Aas © Scanpix)

Foråret betyder flere tiggere på gaderne, og i det centrale Aarhus er politiet i færd med at registrere alle gadens tiggere.

Det fortæller vicepolitiinspektør Rene Raffo fra Østjyllands Politi, der forklarer, at politiet tager billeder af tiggernes id-kort.

- Vi kan konstatere, at mange af dem er udlændinge, så vi gør det for at få en konstatering af deres identitet, så vi får lagt dem rigtigt ind på de sager, der også bliver oprettet, siger han.

Selvom det måske kan være en ubehagelig oplevelse for tiggerne at blive taget billede af, er det nødvendigt at få dem identificeret, mener Rene Raffo.

- Det kan jeg måske godt følge dem i, men udfordringen er, at det her rent faktisk er ulovligt, og så kan det også være generende for de forretningsdrivende og de handlende, siger han.

Det kan få konsekvenser, når de udenlandske tiggere møder politiet på gaden.

- Politiet kan give en advarsel, og i yderste konsekvens kan vi anholde dem. De kan også blive fremstillet i grundlovsforhør, og hvis det står helt slemt til blive udvist, fortæller Rene Raffo.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.