Politiet forlænger og udvider visitationszone i Aarhus

Politiet har registreret bandeaktivitet i et større område end i den oprindelige zone.

Visitationszonen har været et godt redskab i kampen mod bandekriminaliteten, mener politiet. (Foto: Colourbox)

Østjyllands Politi har i dag besluttet at forlænge visitationszonen i Aarhus frem til og med den 16. april. Samtidig har politiet besluttet at udvide zonen, så den nu dækker et større område.

Beslutningen sker efter fire uger med en visitationszone i et område i det nordvestlige Aarhus.

Fremadrettet vil zonen blive udvidet til at dække et større område i den nordlige del af den oprindelige zone.

Årsagen til, at Østjyllands Politi har valgt at indføre en visitationszone, er, at der var sket en stribe overfald og voldelige episoder. Visitationszonen betyder, at betjente kan foretage kropsvisitationer, undersøge tøj, biler eller andet for at finde ud af, om nogen har for eksempel våben på sig inden for området.

Bliver ved med at finde våben

Og de seneste fire uger har politiet beslaglagt 22 stikvåben, 18 slagvåben, 12 peberspray, otte andre våben, tre skydevåben og fire skud- og stiksikre veste. Samtidigt har der løbende været flere sammenstød mellem de to grupperinger, der har en konflikt om hashmarkedet i området, fortæller chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Vi er tilfredse med, at vi har fået fjernet så mange våben fra gaden, men vi er også bekymrede over, at vi bliver ved med at finde våben i området - senest i weekenden, hvor vi fandt en skarpladt pistol, lyder det i pressemeddelelsen.

Han fortæller samtidig, at visitationszonen har vist sig at være et vigtigt redskab for politiet.

- Eftersom de kriminelle har fortsat konflikten mellem hinanden, så fortsætter vi også med visitationszone og vores massive indsats i området for at skabe tryghed for borgerne, siger han i pressemeddelelsen.

Når politiet nu vælger at udvide zonen til nye områder, skyldes det, at der også her er registreret bandeaktivitet.

Opfordrer borgere til at kontakte politiet ved utryghed

Østjyllands Politi har også valgt at øge patruljeringen i området og have deres mobile politistation holdende et sted i visitationszonen, så borgere kan vende spørgsmål og bekymringer med politiet, fortæller Klaus Arboe Rasmussen.

- De beboere, vores betjente møder i området, er rigtig glade for vores indsats, og det bekræfter os i, at vi gør det rigtige ved at patruljere massivt i området og hver eneste dag holde med den mobile politistation derude.

Politiet opfordrer samtidig folk til at kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt, eller de føler sig utrygge ved nogle bestemte grupper af personer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk