Politiet vil hjælpe stalkere til at lade være

Tilbud fra politiet og Dansk Stalkingcenter om behandling skal få stalkere til at stoppe.

Systematisk forfølgelse kaldes stalking og kan være invaliderende for ofrene. Nu skal et tilbud om behandling fra Sydøstjyllands Politi og Dansk Stalkingcenter hjælpe stalkerne til at holde op. (Foto: Ulrik Bang- DR Syd)

Lad os hjælpe både offeret og forbryderen.

Det er den strategi, som politiet nu anlægger over for stalkere, altså folk, der systematisk forfølger og chikanerer andre.

- Vi får nu mulighed for via Dansk Stalkingcenter at tilbyde stalkerne at indgå i et behandlingsforløb med psykologer og fagprofessionelle, siger politikommissær Kuno Jensen fra Sydøstjyllands Politi.

Han har de seneste par år arbejdet tæt sammen med Dansk Stalkingcenter om en mere effektiv indsats mod stalking. Det omfatter nu også tilbud om hjælp til stalkerne.

- Når vi taler med stalkeren under en sag, så viser det sig ofte, at stalkeren ikke har forstået, hvor invaliderende det har været for en person at blive udsat for.

- Så hvis man kan behandle stalkeren – forklare, hvad det drejer sig om – og få stalkeren til at holde op, så er meget vundet. Det er simpelthen vores erfaring, at det kan betale sig at arbejde med det, siger Kuno Jensen.

Politiet vil de næste par år have fokus på at hjælpe stalkerne.

- Der er allerede nogen, der tager imod den mulighed for hjælp. Derfor tror vi på, at det her nok skal bære frugt, siger Kuno Jensen.

Samarbejdet med Dansk Stalkingcenter har også betydet, at Sydøstjyllands Politi er blevet hurtigere til at identificere sager med systematisk forfølgelse, så ofrene kan få bedre hjælp.

Over 100.000 danskere bliver årligt udsat for stalking. Langt de fleste er kvinder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk