Politiets øjne rettes mod Hatting ved Horsens efter stenkast på motorvej

Sydøstjyllands Politi efterforsker to stenkast på E45 ved Horsens torsdag aften.

Politiet opfordrer forældre i byen Hatting til at tage en snak med deres børn. (Foto: Lars Fjord © DR)

Politiet har rettet opmærksomheden mod byen Hatting ved Horsens efter to stenkast på motorvejen i aftes.

To bilister blev ramt af stenkast på E45 ved Horsens mellem klokken 19 og 20 i aftes, og det fik politiet til at spærre vejen i begge retninger ved Hatting. Det gjorde man af flere grunde, fortæller vagtchef hos Sydøstjyllands Politi Halfdan Kramer.

- Dels er der jo de arbejdsmæssige af hensyn til de folk og de hunde, vi har gående derude, som skal kunne arbejde i fred, og dels er der en risiko for kontaminering af det, vi betragter som et gerningssted og simpelthen en risiko for, at hvis der fortsat kørte biler på motorvejen, at de fjerner sporerne, siger han.

Vagtchefen vil ikke ud med om de fandt noget, der kan lede dem på rette spor af en eller flere gerningsmænd. Men politiet vil i hvert fald gerne høre fra folk, der ved noget.

- Vi håber på, at der er nogen, der har været ude i det relativt gode aftenvejr og færdes og måske har bemærket nogen, der har været i området omkring klokken 19 – plus minus en halv time, siger han.

Politiet mistænker, at stenkastene er sket fra broen over E45 ved Hatting, som hedder Korningvej.

Skoleleder er ekstra opmærksom

Halfdan Kramer fortæller, at politiet efterforsker sagen bredt - det vil sige, at de ikke har lagt sig fast på en gerningsmands profil – men at opmærksomheden blandt andet er rettet mod den lille by Hatting mellem Horsens og motorvejen.

Derfor opfordrer politiet også forældre i Hatting til at tage en snak med deres børn, da de også kan ligge inde med en viden, der kan være brugbar for politiet.

- Dels kan det være, gerningsmanden skal findes blandt dem, men lige så vigtigt kan det være, de kan have været vidner, mens de har været ude i det gode vejr og er gået til og fra fodbold, eller hvad man nu har lavet sådan en torsdag aften.

På Østerhåbskolens afdeling i Hatting, der har 240 børn fra 0.-6. klasse, har de endnu ikke hørt fra politiet, fortæller skoleleder Charlotte Kærsaa, men hun oplyser, at man fredag vil holde et ekstra vågent øje med børnene, og hvad der snakkes om.

- Personalet bliver informeret fra morgenstunden og vil være særligt opmærksomme på, hvad børnene er optagede af i dag, siger hun.

Facebook
Twitter