Politikere kan skubbe ansvar for skolelukninger fra sig

Forældre frygter udlicitering af beslutninger til lokale skoleledere i Silkeborg.

Ved at lægge skoler sammen vil politikerne sikre større og mere robuste klasser (arkivfoto) (© Colourbox)

Med en udspekuleret manøvre kan lokale politikere skubbe ansvaret for skolelukninger væk fra byrådet og over på embedsmændene.

Det bliver ifølge forældre i Silkeborg Kommune konsekvensen, når byrådet i dag ventes at samle 27 skoler i ni store fællesskaber.

Skoler bliver reduceret til afdelinger

Hvert skolefællesskab skal kun have en leder, og de nuværende selvstændige skoler bliver reduceret til afdelinger i fællesskabet.

- Det er nu, skolerne bliver lukket. Hvis der senere skal lukkes nogle bygninger, er den beslutning udliciteret til nogle skoleledere. Det kan de nemt gøre, og det er ikke engang sikkert, det behøver at blive godkendt i byrådet, siger Søren Serritzlew, der er forælder og formand for bestyrelsen på den lille Sorring Skole.

Politiker afviser frygten

Formanden for børn- og ungeudvalget i Silkeborg, Søren Kristensen (S), afviser frygten:

- Hvis en skoleleder fremover vil ønske at lukke en lokal skole, kræver det en indstilling, som skal godkendes af politikerne. Det er en ordning, vi allerede har på daginstitutions-området, siger formanden.

Kommunens plan går ud på at samle skolerne i fællesskaber med én ledelse og én lærergruppe, en elevgruppe og èt distrikt. Det kan sikre, at klasserne bliver store og robuste, og at lærerne får et større fagligt fællesskab, mener det politiske flertal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk