Politikere lover mere hjælp til krigsveteraner

Danske krigsveteranerne er ikke glemt i valgkampen. Det er blot andre større temaer, der fylder meget, siger forsvarsminister og forsvarsordfører.

3. marts besøgte statsminister Helle Thoning-Schmidt (S) danske piloter på Ahmed Al-Jaber-basen i Kuwait. De kæmper mod Islamisk Stat i Irak. Nu melder minister og forsvarsordfører sig ind i kampen for at hjælpe veteranerne, når de vender hjem fra tjeneste. (© Forsvaret)

Danmark har gjort meget for sine krigsveteraner, men vi er ikke i mål endnu.

Det siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) som svar på, at krigsveteraner har kritiseret, at stort set ingen partier under valgkampen er kommet med bud på, hvad de vil gøre for krigsveteranerne, når de er kommet hjem fra tjeneste.

Nicolai Wammen mener, at regeringen allerede har gjort meget for veteranerne, eksempelvis ved at gøre det blevet lettere at få erstatning, hvis man er ramt af post-traumatisk stress-syndrom, PTSD.

Regeringen har også sat ind over for familierne, siger han til P4 Østjylland:

- Det er i forhold til ægtefæller, kærester og børn. Hvis en veteran kommer hjem og har det skidt, så påvirker det også hele familien. Det skal vi blive bedre til at hjælpe med, siger ministeren.

Store temaer har fyldt meget

Også Venstres forsvarsordfører Troels Lund-Poulsen vil hjælpe de danske krigsveteraner.

Han erkender, at veteranerne ikke har fyldt meget hidtil i valgkampen, men siger, at det er fordi, andre emner har trængt sig mere på:

- Det har handlet meget om store temaer som velfærd og udlændinge. Der er ting, der kan forbedres for veteranerne, og vi vil gerne præsentere nogle bud på, hvordan vi kan blive endnu bedre til at tage hånd om de veteraner, der har tjent Danmark, siger han.