Politisk modvilje mod Grimhøj-udvidelse

Omstridt moské vil seksdoble sin størrelse, men det kræver en ny lokalplan, som møder politisk modstand.

Plantegningen for den - måske - nye Grimhøj-moské.

Den omstridte Grimhøj-moskeé i Aarhus vil gerne udvide og seksdoble sin størrelse. Men det skal moskéen ikke sætte næsen op efter, siger Steen Stavnsbo, der er konservativt medlem af teknisk udvalg i Aarhus.

Moskeén har søgt om at udvide sit bederum, så den i fremtiden kan have plads til 820 mennesker i stedet for 150.

Det kræver en ny lokalplan, men den konservative Steen Stavnsbo er kritisk efter den seneste uges debat om, hvad der foregår i Grimhøj-moskeén. Han lægger afstand til, at moskéen fysisk vil signalere, at det er attraktivt at komme der.

- Når moskéen samtidigt sender signaler om mere radikalisering og ekstremisme, så spiller det ikke sammen med de tiltag, vi ellers gør i området med Helhedsplan og Aarhus-model, siger Steen Stavnsbo.

Helhedsplanen er en milliard-plan for en omfattende renovering af Gellerup-kvarteret. Aarhus-modellen er kommunens samarbejde mellem politi og sociale myndigheder for at forebygge radikalisering.

- Det er en anledning til at stoppe op og give en klar besked til alle rabiate og ekstreme kræfter om, at det her tager vi afstand fra. Vi vil gerne give moderate muslimer, der er i klart overtal, en hjælpende hånd ved at signalere, at det her er ikke acceptabelt, siger Steen Stavnsbo.

Derfor skal Grimhøj-moskéen heller ikke behandles som alle andre. Hverken i byggesager eller på nogen anden måde.

- Det er helt klart ikke en almindelig byggesag!, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.